POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Madjarica bakina


kore
2 jaja
 1 kisela pavlaka
 200g secera
 1 prasak za pecivo
 1 vanilin secer
 50g margarina
 600g brasna  


Krema
 300g secera
 1 vanilin secer
 5 kasika ostrog brasna
100g cokolade
 1l mlijeka
 200g margarina
 Margarin dodati u gotovu vrucu kremu
Glazura 150g coklolade za kuhanje 4 kasike ulja
Umjesiti tijesto za kore i podjeliti na 5  ili 4 jednakih dijelova. Razviti tanke kore i peci na poledjini pleha (180*C) u ciniju za mucenje staviti brasno, secer, vanilin secer, dodavati mlijeko i pjenjacom mjesati. Staviti na vatru i uz mjesanje zagrijavati,kada se ugrije dodati cokoladu i nastaviti kuhati uz mjesanje dok se smjesa ne zgusne. Gotovu kremu skinuti s vatre i dodati margarin,vrucom kremom mazati kore i slagati jednu na drugu. Zadnju koru okrenuti naopacke i na nju izliti cokoladnu glazuru. Ulje i izlomljenu cokoladu uz mijesanje zagrijavati na niskoj temperaturi (ne smije provriti) 


Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept