POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Medena pita -topi se u ustima

50 g meda
150 g šećera
30 g maslaca ili margarina
8 kasika mleka mleka
500 g brašna
2 jaja
1 kasicica soda-bikarbone ili kupite gotove kore nisu skupe a fino su mekane 


fil
800 ml mlijeka
4 kasike  griza
1 kasika gustina
100 g šećera u prahu
250 g maslaca ili margarina



Na laganoj vatri otopite med, šećer i maslac. Smjesu pomiješajte s brašnom kojem ste dodali sodu b. i jaja. Izradite glatko tijesto. Tijesto podijelite na 3 dela i svaki deo razvaljajte te ispecite na obrnutoj strani lima na 150 stupnjeva oko 10 minuta. Za fil stavite mlijeko da ukuva. Ukuvajte griz i gustin u mlijeko. Pustite da se ohladi. U hladno umiksajte šećer u prahu i margarin. Pripremljenom kremom punite kore. Kolač mora malo odstajati kako bi kore upile kremu i kolač postao mekan,prelijte pitu čokoladnom glazurom..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.  



Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept